Maycon forkæler Sydsjælland med et ‘eldorado for elbilejere’

Maycon bygge store mængder boliger på Sydsjælland. Nu føjer ejendomsudvikleren også 'bilisternes mødested' med hotel og restauranter i nærheden af Skovtårnet i Rønnede til projektporteføljen.
Stop 37 disker op med bl.a. tiltrængte hotelsenge og hurtig-ladestationer til området omkring Skovtårnet, der årligt trækker flere hundredetusinde besøgende til området. Visualisering: Maycon
Stop 37 disker op med bl.a. tiltrængte hotelsenge og hurtig-ladestationer til området omkring Skovtårnet, der årligt trækker flere hundredetusinde besøgende til området. Visualisering: Maycon

Stop 37, Rønnede

  • Byggestart: April 2023
  • Forventes færdigt: April 2024
  • Anslået budget: 100 mio. kr.
  • Omfang: 7.600 kvm trafikcenter med dagligvarebutik, to fastfoodrestauranter, hurtig-ladestationer, tankstation, dobbelt vaskehal, bil-pusleplads, lege- og opholdsarealer, kabinehotel på 800 m2 med ca. 20 værelser, hotel på 3.150 kvm med 75 værelser og restaurant. Projektet bliver udført i etaper, hvor fastfoodrestauranterne selv opføre deres restaurant.
  • Bygherre: Np Stop 37 Rønnede ApS (100 % ejet af Anders Mayland)
  • Projektudvikler: Maycon
  • Arkitekt: JJW Arkitekter
  • Bygherrerådgiver: Via Trafik Rådgivning
  • Ingeniør: Moe
  • Golfhaven, Rønnede
  • Byggestart: Juni 2022
  • Forventet indflytning: September 2023
  • Anslået budget: 40 mio. kr.
  • Omfang: 3.200 kvm, 32 3- og 4-værelses rækkehuse på 75, 90 og 120 kvm, 1 plan
  • Bygherre: Gl. Næstvedvej 37 ApS (100 % ejet af Anders Mayland)
  • Projektudvikler og bygherrerådgiver: Maycon
  • Totalentreprenør: 3g Entreprise
  • Ingeniørrådgiver, konstruktioner: MG Rådgivende Ingeniør
  • Kilde: Byggefakta

Det 45 meter høje Skovtårn i Gisselfeld Klosters skov i Rønnede, der åbnede for offentligheden i marts 2019, er kendt og anerkendt i både Danmark og udlandet. Allerede godt et år efter åbningen trådte gæst nr. 1 million op på tårnets udsigtsplatform.

For turisterne er glade for Skovtårnet – og også for de nærliggende attraktioner som Holmegård Værk, BonBon-land, Gisselfeld Slot og Faxe Kalkbrud.

Det ser ikke ud til, at tilstrømningen vil aftale, for inden for en overskuelig fremtid er den nye Storstrømsbro mellem Sjælland og Falster klar (forventes færdig i 2025) og også den kommende Femern forbindelse til Tyskland (forventes færdig i 2029), vil gøre adgangen til området lettere og hurtigere – for både danske og udenlandske turister og lastbiler.

Det har fået ejendomsudviklingsselskabet Maycon fra Næstved til at tænke store tanke: Hvorfor ikke skabe bilisternes mødested lige ved Sydmotorvejens til- og frakørsel 37 og forkæle de forbipasserende med både tankstation, elladestandere, vaskehal, overnatning, mad og dagligvarer? Og hvad med et boligområde med 32 rækkehuse – begge lige i nærheden af Skovtårnet og det grønne områder ved Rønnede Golfklubs golfbane?

Løfter området

De tanker er nu ved at blive bragt til live. Det nye boligområde Golfhaven vil stå klar til indflytning i september 2023, mens bilisternes mødested, der er døbt Stop 37, bygges i etaper og forventes helt færdigt i april 2024.

– Vi ser meget frem til, at vi får et godt projekt derude, udtaler projektudvikler Bjarne Mayland fra Maycon til TV2 Øst og tilføjer:

– Det vil være med til at løfte området og skabe arbejdspladser, som vil være et naturligt led for det område derude.

Maycon købte det 7.600 kvadratmeter store område, hvor Stop 37 skal ligge, i januar 2021, og er pt. i gang med nedrivning, byggemodning og anlæg af vej. Planen er at gøre stedet til det mest eftertragtede pitstop for alle, der trænger til en pause på farten. Et eldorado for elbilejere, kalder Maycon projektet, og føjer selv følgende beskrivelse til:

Skovtårnet er den helt store attraktion i området omkring det nye Stop 37. I løbet af det første år tiltrak tårnet ikke færre end 1 mio. besøgende. Foto: Louise S. Strøbech
Skovtårnet er den helt store attraktion i området omkring det nye Stop 37. I løbet af det første år tiltrak tårnet ikke færre end 1 mio. besøgende. Foto: Louise S. Strøbech

‘Stop 37 ligger lige i smørhullet, når det gælder kundestrøm. For netop her myldrer det allerede med trafikanter på vej til og fra arbejde, ferien eller oplevelser hos naboerne: Skovtårnet, Camp Adventure, BonBon-Land, Holmegaard Værk, Gisselfeld, Eventyrruten fra Karrebæksminde, Gavnø Slot til Faxe Ladeplads. Alene disse nærliggende attraktioner besøges af over 750.000 turister årligt.’

Tegl og træ

Den samlede bebyggelse i Stop 37 bliver brudt op i fem mindre enheder med mindre forskydninger i facaderne. Ønsket er at skabe en bæredygtig bebyggelse, der både i form- og materialevalg forholder sig til stedet, og som er opført i sunde og gedigne materialer. Derfor tænkes en stor del af bebyggelsen opført i hhv. neutrale, røde til mørkerøde tegl med stedvis facadebeklædning i træ.

Dagligvarebutikken med takeaway bliver samlet i én bygning og bliver på hver 500 kvm. Herudover etableres to fritliggende fastfoodrestauranter på hhv. 550 kvm og 400 kvm på den nordligste del af grunden.

Stop 37 bliver placeret på et 7.600 kvm stort område på begge sider af Borupvej og lige op til Ny Næstvedvej, der forbinder Næstved og Faxe via Rønnede. Som nabo til Stop 37 og Rønnede Golfklubs baner bygger ejendomsudvikleren Maycon 32 boliger. Illustration: Maycon

Stop 37 bliver placeret på et 7.600 kvm stort område på begge sider af Borupvej og lige op til Ny Næstvedvej, der forbinder Næstved og Faxe via Rønnede. Som nabo til Stop 37 og Rønnede Golfklubs baner bygger ejendomsudvikleren Maycon 32 boliger. Illustration: Maycon

Endeligt anlægges hotel med ca. 75 værelser samt restaurant og kabinehotel på ca. 3.150 kvm på den sydligste del. I alt bebygges østsiden af Borupvej med 6.000 kvm.

Kabinehotellet opføres i to plan og vil fungere som et tilbud til bilister der venter, mens el-bilen lader, til langturschauffører som har brug for hvile i kortere eller længere tid for at kunne overholde køre-/hviletidsreglerne og øvrige gæster, der ønsker at gøre brug af de faciliteter loungeområde, toiletter- og badefaciliteter, automater med div. snacks og drikkevarer, arbejdsstationer med adgang til wi-fi mm.

Alt sammen findes i stueplan hvor der også bliver plads til 2 ca. 23 kvm store handicapvenlige hotelværelser med badeværelse.

På 1. sal etableres 18 store kabineværelser på hver ca. 18 kvm med plads til op til 4 personer med badeværelse og garderobeplads. Adgang til 1. sal sker via udvendige, træbeklædte trapper ligesom resten af 1.salen beklædes med træ/trælister.

Nærliggende konkurrence

Virksomheden Camp Adventure, der står bag Skovtårnet og den nærliggende klatrepark, har søgt om og fået tilladelse til at opføre et hotel med op til 75 værelser. I første omgang forsøger man sig med en lille udgave på 15-20 værelser, skriver dr.dk.

Dertil har Camp Adventure allerede overnattende gæster i de såkaldte glampingtelte.

Adventure-virksomheden ønsker også at opføre en 150 kvm cafe i trætop-højde i forbindelse med et kommende aktivitetstårn i klatreparken. Også denne har man tilladelse til.

De 32 nye boliger, som Maycon bygger i Golfhaven, henvender sig både til familier og seniorer. Visualisering: Maycon

De 32 nye boliger, som Maycon bygger i Golfhaven, henvender sig både til familier og seniorer. Visualisering: Maycon

150 interesserede

Det nye boligkvarter i Rønnede, som Maycon også udvikler i området, ligger lige op ad både Stop 37 og Rønnede Golfklubs grønne områder og har derfor fået navnet Golfhaven. De 32 boliger med 3-4 værelser henvender sig til både familier og seniorer

– Vi er allerede godt i gang med byggeriet, og rækkehusene vil stå indflytningsklar i 2023, og vi vil snart begynde med de første åbent-hus-arrangementer, siger Anders Mayland, adm. direktør i Maycon, der har allieret sig med en Roskilde-baseret ejendomsmægler til at formidle udlejningen.

– Selvom vi endnu ikke er gået ordentligt i gang med udlejningsopgaven og åbent-hus, annoncering m.m., så oplever vi stor interesse for rækkehusene. Der er således allerede mere end 150, der har skrevet sig op på interesselisten, så vi forventer, at der bliver stor rift om boligerne, siger projektchef i EDC Projekt Poul Erik Bech, Bjørn Gervø.

Maycon står også bag de 210 DGNB-certificerede boliger i Kasernebyen i Ringsted, hvor 60 % af boligerne allerede er udlejet, selvom der er over et halvt år til indflytning.

Dertil bygger ejendomsudvikleren pt. også en lang række boliger i bl.a. Vordingborg, Haslev, Næstved, Nykøbing Falster m.v.

Relateret indhold